75 jaar vrijheid

“Het is best wel bijzonder, met elkaar in soort van quarantaine te zitten. Zo ook laatst met dodenherdenking. Meestal herdenk ik met mijn familie op een plein.

Deze keer zat ik met huisgenoten in De Drie Hoven. Het comité 4 en 5 mei had besloten een herdenking in de binnentuin te houden, omdat er dan toch veel mensen vanaf het balkon konden meeluisteren. Een aantal medestudenten van Connect Generations heeft geholpen bij de voorbereiding, en samen met het comité de herdenking op touw gezet.

Er waren een aantal toespraken en er werd een krans gelegd. Het was heel mooi om op deze manier toch met veel mensen te herdenken wat voor verschrikkelijke dingen er gebeurd zijn. En dankbaar te zijn voor de vrijheid die we nu hebben. Om 2 voor 8 heeft Thomas de taptoe geblazen op zijn bugel.

Na twee minuten doodse stilte zette hij ook het Wilhelmus in, waarvan we het eerste en het zesde couplet hebben gezongen.

Heel mooi om zo onze geschiedenis te herdenken met buurtbewoners.”

Martin

Contact met Gera?

Gitta Klopper - Connect Generations

Gitta Klopper

06-30 24 01 99

info@connectgenerations.nl

Contactpersoon organisaties