Een mooie dynamiek tussen generaties

Wat betekenen studenten voor bewoners en het personeel?

Winst voor alle partijen

+ Connect Generations is een eigentijdse organisatie met hart voor zorgprofessionals en studenten

+ Een woonstudent geeft meerwaarde aan uw zorgorganisatie. Denk aan een levendige sfeer, persoonlijke aandacht voor de bewoners: toename van het welzijn en afname van de werkdruk

Testimonial door student - Connect Generations

+ Toename van het welzijn

+ Verminderde eenzaamheid

+ Afname werkdruk

Student Willard over zijn band met mevrouw Westerkamp

‘Er zijn erg veel lieve bewoners in De Drie Hoven waar ik graag een praatje mee maak. Toch is er een bewoonster waar ik extra graag langs kom, omdat ze eigenlijk een beetje mijn oma in Amsterdam is. Met mevrouw Westerkamp praat ik over van alles en ze is altijd erg geïnteresseerd in wat ik allemaal doe.
Zelf gaat mevrouw Westerkamp erg mee met de tijd. Ook vind ik het altijd erg leuk om te horen over haar reizen, omdat ze op heel wat mooie plaatsen is geweest.

Wat ik altijd heel erg lief vind van mevrouw Westerkamp is haar bezorgdheid over mij. Als ik bij haar langs kom vertrek ik altijd wel met iets lekkers. Ik doe dan graag weer boodschappen of haal ik tijdschriften op het Sierplein.

Ondertussen ben ik dus een bekend gezicht geworden voor mevrouw Westerkamp, behalve toen ik pas mijn haar niet had gedaan na het douchen, toen herkende ze mij eerst even niet. Daar hebben we achteraf wel om kunnen lachen.’

Willard

"Woonstudenten zijn voor mij
een waardevolle aanwinst"
Mieke Hendriksen, locatiemanager De Lindehorst, Bunschoten. King Arthur
Studenten zijn voor ons:
"Een toegevoegde waarde in deze moeilijke tijd. Ze zijn dichtbij en kunnen snel schakelen en ze zijn altijd aanwezig!"
Sint Jakob in Haarlem, locatie Nieuw Delftweide
Wonen in de Lindehorst:
Een leerzame, mooie tijd voor mijn ontwikkeling. De bewoners zijn heel aardig en soms denk ik wel eens”: Ik wou dat zij mijn oma was!”
Hanneke Trouwborst, Woonstudent in de Lindenhorst

Student Saskia in logeerhuis demente bejaarden van King Arthur Groep

‘Saskia is een ware aanvulling voor het team geweest. Ze wist waar alles lag. De eerste weken was ze een vast baken binnen ons huis. De nachten waren aan het begin met de logees wat heftig. In de loop van de tijd werden die steeds rustiger. Ook voor Saskia werd het allemaal wat gewoner, iedereen ervoer rust.

Voor mij en mijn collega’s was het even wennen. We moesten ons ervan bewust worden dat Saskia er was en dat je haar kon roepen indien nodig.
Een dagje Dierentuin? Saskia gaat gezellig mee als begeleidster.
Ze is iemand die zich zeker verdiept in de organisatie en in de mensen met dementie. Wat ze op haar eigen werk heeft geleerd, zie je ook terug in haar functioneren in het logeerhuis.

Saskia is qua persoonlijkheid een topper, ze is een harde werker, een levensgenieter. We hebben het zeker met haar getroffen. Ze is een betrokken en gezellig mens en waardevolle aanvulling op het team.

Logeerhuis King Arthur Groep - Saskia en Esther

We zijn blij dat we een jaar van haar gezelligheid en aanwezigheid hebben mogen genieten. Haar was en onverwachte gezellige boodschappenronde zullen we missen.’

Ester

Stel uw vraag aan Gitta

Gitta Klopper - Connect Generations

Waarin onderscheiden wij ons als Connect Generations?

Wij onderscheiden ons als CG door het begeleiden van de student tijdens hun verblijf binnen de organisatie.
“Na 1, 3 en 6 maanden vinden er evaluatiegesprekken plaats, waardoor er afstemming is op de dagelijkse gang van zaken en doorontwikkeling van het programma vanuit gezamenlijk draagvlak en we snel kunnen inspelen op gebeurtenissen. Wij ontzorgen u in het begeleiden van de student. Via het Connect Dossier hebt u in één oogopslag inzage in de uren en werkzaamheden van de studenten.”

Een impressie

“30 studenten hebben het afgelopen anderhalf jaar in De Drie Hoven gewoond en 30 uur per maand vrijwilligerswerk geleverd. De lege kamers van bewoners die verhuisden vanwege de sluiting van dit verzorgingshuis werden opgevuld door warme, hartelijke en gezellige studenten. Op deze manier bleef er leven in huis en kregen de bewoners wat extra aandacht. Concerten, wandelen, mee op uitjes, assisteren bij activiteiten, handwerk- en gymclubjes, niks was te gek.

Deze manier van samenwonen is bijzonder maar was ook wennen voor zowel onze bewoners als studenten. Uiteindelijk zijn er prachtige relaties en vriendschappen ontstaan die ook voortleven na de sluiting van De Drie Hoven en dat is eigenlijk meer dan we hadden durven dromen.”

Madieke de Wit
Projectmedewerker de Drie Hoven

Video afspelen

Film gemaakt door: Emilie – jesuisemilie.com

Mevrouw Dorenstouter over student Naomi

"Connect Generations ontzorgt"

“Thuis deden we altijd veel spelletjes, op verjaardagen en zo. Kaarten, sjoelen, legpuzzels…

Toen Naomi naast me kwam wonen heb ik haar meteen bij mij uitgenodigd om samen een kopje thee te drinken. We hebben gepraat over waar ze vandaan komt. Toen bleek dat ze ook van spelletjes houdt.

Onder in de kast heb ik een heleboel spelletjes. Mens Erger Je niet, Rummikub, Trio Minos… Klaverjassen wil Naomi ook graag leren. We gaan in De Drie Hoven een klaverjas-clubje met bewoners en studenten oprichten.”

Mevrouw Dorenstouter

+ Ontlasten van uw professionals (jobcarving)

+ De screening en begeleiding verzorgen wij voor u, maar u behoudt de regie

+ Als vrijwilligers naar huis gaan, zijn de studenten aanwezig. Denk aan de avond en het weekend

(Bel)afspraak met Gitta?

Gitta Klopper - Connect Generations

Gitta Klopper

06-30 24 01 99

info@connectgenerations.nl

Contactpersoon organisaties