"Ik vind het een prima deal. Een kleine studieschuld in ruil voor vrijwilligerswerk."

Wat ZIJN DE VOORDELEN VOOR jou als student?

Tel uit je winst

+ Beperk je studieschuld

+ Vrijwilligerswerk in plaats van huur

+ Een kamer op een mooie plek

Wonen in een zorgcentrum?

Omzien naar elkaar klinkt natuurlijk goed en nobel. Maar jij met je studie, je drukke agenda, je vrienden, weet niet goed waar te beginnen. Maar een baan naast je studie, extra reistijd en een drukke studentenwoning neemt ook veel van je tijd.

Het hoeft niet veel tijd te kosten om een goede buur te zijn. Dat is precies wat Connect Generations je biedt! Het is die houding van dienstbaarheid die in de loop van de jaren min of meer verloren is gegaan. Maar we hebben elkaar nog steeds hard nodig.

Als woonstudent draag je bij aan de participatiesamenleving, zowel aan het welzijn van de ander, als aan je eigen ontwikkeling Het kost je geen tijd, je investeert in vrijwilligerswerk, in mensen en indirect in jezelf.

Video afspelen
Video afspelen

Waar zijn kamers beschikbaar?

Connect Generations - plaatsen - zwart
Amersfoort
Bodegraven
Bunschoten
De Bilt
Driebergen
Enschede
Groningen
Haarlem
Heemstede
Heythuysen
Hilversum
Heino
Nijmegen
Oss
Rotterdam
Zeist
Zoetermeer
Video afspelen

Film gemaakt door: Emilie – jesuisemilie.com

Bijzonderheden van de vrije plaatsen

Student gezocht in De Bilt!
Binnenkort komt er een kamer vrij bij een zelfstandig wonende oudere dame in de Bilt, dichtbij Utrecht. We zoeken een betrouwbare student, die de veiligheid bevordert en waardoor deze mevrouw langer thuis kan blijven wonen. In ruil voor 30 uur vrijwilligerswerk per maand krijg je een woonplek met veel ruimte. Ben je geïnteresseerd, of wil je meer informatie over deze locatie, neem dan contact op met onze student coördinator!

Bij een kleinschalige zorgvilla in Driebergen komt er op korte termijn een kamer vrij voor een vrouwelijke student. Je woont hier samen met nog een andere woonstudent via Connect Generations. Samen woon je op de bovenverdieping in een statig pand in een mooie omgeving en dichtbij station/ busverbinding.
Je deelt de badkamer. Wat goed is om te weten; je moet door de kamer van de andere student om bij de eigen kamer te komen. Dit is voor eerdere studenten nooit als vervelend ervaren en zij hebben hier altijd goede afspraken over gemaakt. De keuken van de zorgorganisatie kan je gebruiken als keuken om te koken. Ook kan je gebruik maken van de wasmachine.

Je mag in deze kleinschalige zorgorganisatie 30 uren per maand vrijwilligerswerk verlenen in ruil voor een woonplek met veel ruimte. De vrijwilligerstaken zijn voornamelijk gericht op het helpen in de keuken met de maaltijdverstrekking aan de oudere bewoners. Het is belangrijk dat je minimaal 1 weekend in de maand beschikbaar bent. Mocht je geïnteresseerd zijn, schrijf je in of neem dan contact op met onze student coördinator.

Rond 1 maart 2022 komt er een plek beschikbaar.

Het betreft een compleet appartement, waar twee studenten kunnen wonen. De gehele bovenverdieping komt vrij. Beneden woont een jongen.
Je deelt de keuken en het sanitair en de tuin.
Studenten die muziek kunnen maken worden hier zeker gewaardeerd.

Dit verzorgingshuis staat bekend als huiselijk, zorgzaam en positief. Het biedt gespecialiseerde zorg aan 120 cliënten. Je woont hier met vier andere studenten.

Ruime studio’s beschikbaar op een centrale plek. Amsterdam, Utrecht en Amersfoort zijn goed te bereiken via het OV.

Je woont hier met meerdere studenten in een voormalig en gezellig verzorgingshuis. Je bent van betekenis voor de buurt, doordat je minimaal 10 uren vrijwilligerswerk per maand doet in de directe omgeving.

Er is een nieuwe locatie beschikbaar voor studenten in RRRRoterdam!
Het betreft een gezellige locatie in Crooswijk, één van de meest geliefde wijken in Rotterdam.
Het is rustig gelegen, maar ook dichtbij de winkels en de stad.
Er wonen zo’n 150 ouderen en er is plaats voor drie studenten.
Je hebt je eigen kamer met sanitair en kitchenette. Er kan gekookt worden in een ruime keuken en gebruik worden gemaakt van een wasmachine en droger.
Studenten met een zorgachtergrond hebben een pré.

Video afspelen

Film gemaakt door: Emilie – jesuisemilie.com

"een tijd om nooit meer te vergeten"

Ik heb ruim 2 jaar in De Drie Hoven in Amsterdam gewoond. In deze tijd heb ik geholpen in het restaurant, met het organiseren van concerten, gewandeld met bewoners langs de Sloterplas en studenten gecoördineerd bij het uitvoeren van hun vrijwilligerswerk.

 

Ook heb ik waardevolle vriendschappen opgebouwd. Het was een fantastische tijd om nooit meer te vergeten, ik heb ervan genoten en ontzettend veel geleerd.

 

Bedankt Gitta voor deze waardevolle tijd!

Mirjam

Mirjam - Connect Generations

Een kamer vinden

in vier eenvoudige stappen...

Stap 1 van de inschrijving als student bij Connect Generations

Inschrijven

De eerste stap is inschrijven. Je vult onderstaand formulier in en betaalt € 25,- aan inschrijfgeld. Het inschrijfgeld houden wij zo laag mogelijk, maar is noodzakelijk aangezien wij als organisatie kosten maken bij het ontvangen, beoordelen en verwerken van jouw inschrijving. Stuur daarna een foto van jezelf in.
NB. Wij vinden het fijn als je de christelijke levensovertuiging onderschrijft en een naaste voor de mensen om je heen wilt zijn.

Stap 2 van de inschrijving als student bij Connect Generations

Kamer zoeken

Zodra we je inschrijving hebben ontvangen, heb je de mogelijkheid om op beschikbare plekken te reageren. Op onze website en social mediakanalen zijn beschikbare kamers te zien. Mocht je geïnteresseerd zijn, neem dan contact op met onze student coördinator. Zij zal met geschikte kandidaten een screeningsgesprek plannen. Als organisatie zijn wij continue op zoek naar nieuwe woonplekken om zoveel mogelijk studenten aan een kamer te helpen.

Stap 3 van de inschrijving als student bij Connect Generations

Screeningsgesprek

Tijdens het online screeningsgesprek van ca. 30 minuten, vertellen wij meer over het wonen via Connect Generations. Ook zal je bevraagd worden op motivatie en eventuele ervaring. Na enkele dagen krijg je te horen of je wel of niet bent aangenomen als woonstudent bij Connect Generations.

Stap 4 van de inschrijving als student bij Connect Generations

Aangenomen!

Je ontvangt de contracten ter inzage. Als je akkoord bent met de contracten en de bemiddelingsbijdrage van € 50,- per maand, die je jaarlijks voldoet bij aanvang van de woonperiode, ontvangen wij deze graag getekend retour. Als alle partijen akkoord zijn, maken we een afspraak met jou en de (zorg)organisatie of oudere om kennis te maken. Natuurlijk kun je dan ook je kamer bekijken. In dit gesprek worden de wederzijdse verwachtingen naar elkaar verwoord en afspraken gemaakt. Tevens spreken we een inhuisdatum af.

Stap 1: Inschrijven

Zodra we je inschrijving hebben ontvangen, gaan we voor je aan de slag!
Foto uploaden

Waarin onderscheiden wij ons als Connect Generations?

      In de begeleiding!

  • Gedurende de hele periode dat je woont in een zorgorganisatie of bij de oudere thuis wordt je door ons begeleid.
  • Er is regelmatig contact met jou en na 1, 3 en 6 maanden volgt er een evaluatiegesprek. Daarin stemmen we de dagelijkse gang van zaken af en doorontwikkeling van het programma.
  • De Studentcoördinator is je aanspreekpunt voor al je vragen.
  • Wij werken met een app die inzage geeft in de hoeveelheid uren en soort werkzaamheden
  • Wij plaatsten alleen studenten met het hart op de goede plaats, dus je treft leuke medestudenten!

Contact met Sytske?

Contact met Gitta?

Gitta Klopper - Connect Generations

Gitta Klopper

06-30 24 01 99

info@connectgenerations.nl

Contactpersoon organisaties