"Ik vind het een prima deal. Een kleine studieschuld in ruil voor vrijwilligerswerk."

Wat ZIJN DE VOORDELEN VOOR jou als student?

Tel uit je winst

+ Beperk je studieschuld

+ Vrijwilligerswerk in plaats van huur

+ Een kamer op een mooie plek

Wonen in een zorgcentrum?

Omzien naar elkaar klinkt natuurlijk goed en nobel. Maar jij met je studie, je drukke agenda, je vrienden, weet niet goed waar te beginnen. Maar een baan naast je studie, extra reistijd en een drukke studentenwoning neemt ook veel van je tijd.

Het hoeft niet veel tijd te kosten om een goede buur te zijn. Dat is precies wat Connect Generations je biedt! Het is die houding van dienstbaarheid die in de loop van de jaren min of meer verloren is gegaan. Maar we hebben elkaar nog steeds hard nodig.

Als woonstudent draag je bij aan de participatiesamenleving, zowel aan het welzijn van de ander, als aan je eigen ontwikkeling Het kost je geen tijd, je investeert in vrijwilligerswerk, in mensen en indirect in jezelf.

Video afspelen
Video afspelen

Waar zijn kamers beschikbaar?

Connect Generations - plaatsen - zwart
Bodegraven
De Bilt
Driebergen
Enschede
Groningen
Haarlem
Harmelen
Heemstede
Hilversum
Nijmegen
Oss
Rotterdam
Weurt
Zeist
Zoetermeer
Video afspelen

Film gemaakt door: Emilie – jesuisemilie.com

Bijzonderheden van de vrije plaatsen

Vanaf 1 november komt er een plek vrij voor een mannelijke student bij Manna Cypressenhof in Enschede.

 

Je komt te wonen in een aanleunwoning voor twee personen in een hofje naast het woonzorgcentrum. Het vrijwilligerswerk verricht je  in het woonzorgcentrum, waar veel bewoners zijn met geheugenproblematiek. Affiniteit met deze doelgroep is gewenst.

 

Ben je geïnteresseerd in één van deze plekken? Schrijf je dan nu in via onze website!

Vanaf 1 december 2022 is er een plek vrij in dit verzorgingshuis.

 

Dit huis staat bekend als huiselijk, zorgzaam en positief. Het biedt gespecialiseerde zorg aan 120 cliënten.

Je woont hier met vier andere studenten.

Ruime studio’s beschikbaar op een centrale plek. Amsterdam, Utrecht en Amersfoort zijn goed te bereiken via het OV.

Je woont hier met meerdere studenten in een voormalig en gezellig verzorgingshuis. Je bent van betekenis voor de buurt, doordat je minimaal 10 uren vrijwilligerswerk per maand doet in de directe omgeving.

2 plekken beschikbaar in Zoetermeer  (optie 2)!

 

Per 1 januari zoeken we enthousiaste studenten die in het jaar 2023 de ouderen aan de Vaartdreef een zorgeloze tijd kunnen bieden. Vanwege een groot onderhoudsproject is het belangrijk om de ouderen een luisterend oor te kunnen bieden en is er behoefte aan wat gezellige, passende activiteiten.

 

Je kunt gebruik maken van een ruim appartement met eigen sanitair. Er zijn kookmogelijkheden en er is een wasruimte.
Word je hier enthousiast van? Graag horen we van je!

Video afspelen

Film gemaakt door: Emilie – jesuisemilie.com

"een tijd om nooit meer te vergeten"

Ik heb ruim 2 jaar in De Drie Hoven in Amsterdam gewoond. In deze tijd heb ik geholpen in het restaurant, met het organiseren van concerten, gewandeld met bewoners langs de Sloterplas en studenten gecoördineerd bij het uitvoeren van hun vrijwilligerswerk.

 

Ook heb ik waardevolle vriendschappen opgebouwd. Het was een fantastische tijd om nooit meer te vergeten, ik heb ervan genoten en ontzettend veel geleerd.

 

Bedankt Gitta voor deze waardevolle tijd!

Mirjam

Mirjam - Connect Generations

Veel gestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden op veel gestelde vragen door andere websitebezoekers.

Je betaalt een bedrag aan het begin van de woonperiode voor de plaatsing en begeleidingskosten. Dit bedrag betaal je bij aanvang van de woonperiode en komt neer op € 50,- per maand. Daarnaast kan de zorgorganisatie een klein bedrag per maand vragen voor gas, water en licht, dit is max. € 50,- per maand.

We vragen om een inzet van 30 uur vrijwilligerswerk per maand. Dit is flexibel in te delen en een combinatie tussen ondersteunende welzijnstaken en eigen initiatief. Samen met de coördinator/begeleiding van de zorgorganisatie stem je jouw rooster af.

Naast een woonvergoeding per maand van € 260,- (hierin is alles inbegrepen, zoals gas, water en licht), vragen we ook dat je van betekenis bent voor de buurt en de directe omgeving, door ongeveer 10 uren vrijwilligerswerk per maand te verrichten op het gebied van welzijn.

Als je bent ingeschreven, kom je op de aanmeldlijst. We werken met een aanmeldlijst en niet met een wachtlijst.
Als je bent ingeschreven dan kan je reageren op beschikbare kamers waarvoor jij interesse hebt. Mocht je geschikt zijn, dan word je uitgenodigd voor een screeningsgesprek.

We kunnen niet aangeven wanneer er woonruimte vrijkomt. Dit is afhankelijk of er studenten vertrekken en/of dat er extra woonruimte beschikbaar komt.

Als je je hebt ingeschreven en er komt woonruimte vrij, dan communiceren wij dit op de website en via Social Media.

Heb je interesse voor die locatie, dan kan je bij ons aangeven dat je interesse hebt.  Mocht je geschikt zijn, dan zullen we contact met je opnemen en je uitnodigen voor een screeningsgesprek.

Je hebt een eigen woonruimte in ruil voor 30 uur vrijwilligerswerk per maand. Dit werk is gericht op welzijn. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld helpen met de maaltijdvoorziening, wandelen met of bezoeken van de bewoners. Ook kun je activiteiten organiseren voor meerdere bewoners, eventueel met andere woonstudenten.

We vragen een beschikbaarheid van de woonstudenten van minimaal één weekend per maand. Samen met de coördinator van de zorgorganisatie stem je jouw rooster af.

Bij de meeste organisaties heb je recht op 2 tot 5 weken vakantie per jaar.

Bij leegstandsbeheer (10 uur per maand) maak je je uren gedurende de hele periode dat je er woont.

  • De intentie voor de woonperiode bij een zorgorganisatie is minimaal een jaar (en zolang je student bent), dit i.v.m. de continuïteit. Je hebt een opzegtermijn van 2 maanden.
  • Bij leegstandbeheer is de woonperiode in eerste instantie voor een bepaalde periode. Hier bestaat geen zekerheid over.

Een kamer vinden

in vier eenvoudige stappen...

Stap 1 van de inschrijving als student bij Connect Generations

Inschrijven

De eerste stap is inschrijven. Je vult onderstaand formulier in en betaalt € 25,- aan inschrijfgeld. Het inschrijfgeld houden wij zo laag mogelijk, maar is noodzakelijk aangezien wij als organisatie kosten maken bij het ontvangen, beoordelen en verwerken van jouw inschrijving. Stuur daarna een foto van jezelf in.
NB. Wij vinden het fijn als je de christelijke levensovertuiging onderschrijft en een naaste voor de mensen om je heen wilt zijn.

Stap 2 van de inschrijving als student bij Connect Generations

Kamer zoeken

Zodra we je inschrijving hebben ontvangen, heb je de mogelijkheid om op beschikbare plekken te reageren. Op onze website en social mediakanalen zijn beschikbare kamers te zien. Mocht je geïnteresseerd zijn, neem dan contact op met onze student coördinator. Zij zal met geschikte kandidaten een screeningsgesprek plannen. Als organisatie zijn wij continue op zoek naar nieuwe woonplekken om zoveel mogelijk studenten aan een kamer te helpen.

Stap 3 van de inschrijving als student bij Connect Generations

Screeningsgesprek

Tijdens het online screeningsgesprek van ca. 30 minuten, vertellen wij meer over het wonen via Connect Generations. Ook zal je bevraagd worden op motivatie en eventuele ervaring. Na enkele dagen krijg je te horen of je wel of niet bent aangenomen als woonstudent bij Connect Generations.

Stap 4 van de inschrijving als student bij Connect Generations

Aangenomen!

Je ontvangt de contracten ter inzage. Als je akkoord bent met de contracten en de bemiddelingsbijdrage van € 50,- per maand, die je jaarlijks voldoet bij aanvang van de woonperiode, ontvangen wij deze graag getekend retour. Als alle partijen akkoord zijn, maken we een afspraak met jou en de (zorg)organisatie of oudere om kennis te maken. Natuurlijk kun je dan ook je kamer bekijken. In dit gesprek worden de wederzijdse verwachtingen naar elkaar verwoord en afspraken gemaakt. Tevens spreken we een inhuisdatum af.

Stap 1a: Inschrijven

Zodra we je inschrijving hebben ontvangen, gaan we voor je aan de slag!
Toon inschrijfformulier

Stap 1b: Je foto uploaden

Waarin onderscheiden wij ons als Connect Generations?

      In de begeleiding!

  • Gedurende de hele periode dat je woont in een zorgorganisatie of bij de oudere thuis wordt je door ons begeleid.
  • Er is regelmatig contact met jou en na 1, 3 en 6 maanden volgt er een evaluatiegesprek. Daarin stemmen we de dagelijkse gang van zaken af en doorontwikkeling van het programma.
  • De Studentcoördinator is je aanspreekpunt voor al je vragen.
  • Wij werken met een app die inzage geeft in de hoeveelheid uren en soort werkzaamheden
  • Wij plaatsten alleen studenten met het hart op de goede plaats, dus je treft leuke medestudenten!

Contact met Gera?

Gera Lieffijn - Connect Generations

Gera Lieflijn

studentcoordinator2@connectgenerations.nl
06 - 19 22 67 22
Vast aanspreekpunt voor de studenten