Samen aan de slag!

Schoffelen, harken, scheppen en snoeien: sinds een jaar of twee zijn bewoners van de Bouwmeester aan de Pieter Caland laan iedere zaterdag in de weer om de binnentuin tot bloei te laten komen. Een fikse klus, maar sinds dit jaar staan ze er niet meer alleen voor. Studenten van De Drie Hoven helpen ieder weekend een handje mee.

Voordat de bewoners met groene vingers besloten om de grote tuin zelf onder handen te nemen, werd de hof bijgehouden door een tuiniersbedrijf. Dat kon volgens de bewoners goedkoper. “Bovendien was het een onpersoonlijke tuin, een saaie bedoening” zegt Regina, die zelf een van de vrijwilligers is. De tuinliefhebbers besloten het heft in eigen hand te nemen, waardoor de professionele tuinmannen alleen nog voor het grasmaaien hoeven op te draven.

De studenten die Regina en de andere bewoners iedere zaterdag een handje helpen, wonen in het naastgelegen gebouw aan de Louis Bouwmeesterstraat. In De Drie Hoven, dat jarenlang als verzorgingstehuis diende, wordt een deel van de kamers aan deze groep verhuurd. In ruil daarvoor dragen de studenten met vrijwilligerswerk een steentje bij aan de buurt.

De 22-jarige Lukas is een van de studenten die op zaterdagen in de tuin meehelpt. “Het leuk om op deze manier de buren te leren kennen, dat geeft dit werk echt een toegevoegde waarde.” Voor de masterstudent geschiedenis is werken in de tuin een leuke afwisseling met de studieboeken waar hij de rest van de week in moet duiken: “Hiervoor heb ik nooit iets in de tuin gedaan, dus wat dat betreft is het voor mijn nieuw werk. Voor mijn studie of werk kom ik normaal gesproken niet veel buiten. Het meeste werk daarvoor doe je thuis of in de bibliotheek.”

Regina is enorm blij met de extra hulp: “Omdat we met een klein groepje werken en we allemaal een jaartje ouder worden, zijn we hartstikke blij dat er jongeren bijzijn. Vooral de manier waarop het gaat: zó spontaan en enthousiast. Ik vind het fantastisch dat jong en oud op deze manier bij elkaar komt.”

Gitta Klopper - Connect Generations

Gitta Klopper

06-30 24 01 99

info@connectgenerations.nl

Contactpersoon organisaties