Connect Generations sponsort Julia

 

Julia, Moldavië

Julia werd dit jaar 80.
Hoewel haar gezondheid verslechtert, is ze erg positief en optimistisch. Julia heeft een hoge bloeddruk en is erg gevoelig voor weersveranderingen. Ze voelt ook veel pijn in haar benen, maar ze wil nog steeds alleen naar het centrum lopen. Ze viel een paar keer en dat deed pijn aan haar benen. We hebben Julia krukken en een rollator kunnen geven. Dit maakt het lopen voor haar makkelijker en nu zegt ze dat ze zelfs lange wandelingen kan maken. Ze gebruikt de rollator ook bij het werken in de tuin.
Julia krijgt dagelijks middageten bij haar thuis. Ze kreeg ook kleding, schoenen en linnengoed. Het personeel helpt haar om de rekeningen op het postkantoor te betalen en medicijnen voor haar te kopen.
Julia komt heel graag naar het centrum. Hier neemt ze wekelijks een douche en wordt haar haar gedaan. Ze praat graag met het personeel en andere ouderen. Omdat ze zelf geen wasmachine heeft, maakt ze graag gebruik van de wasmachine op het centrum. Ze zegt dat we haar helpen zichzelf schoon en jonger te voelen.
“Ik voel me thuis meestal erg eenzaam. Mijn twee zonen werken in het buitenland, mijn schoondochters hebben het druk. Ik kan dagen doorbrengen zonder met iemand te praten. Dus de dagelijkse korte bezoeken van de maatschappelijk werker die de lunch thuis brengt, zijn erg belangrijk voor mij. Ik kijk uit naar dit korte bezoek ’s morgens. Ook de dag dat ik naar het centrum kom, brengt me veel vreugde. Hier voel ik me verzorgd en gehoord. Het eten is lekker. Alle diensten die ik ontvang via Bethania helpen me ook wat geld te besparen. Mijn maandelijks inkomen is ongeveer € 50. Ik kan bijna niet rondkomen. Tijdens de zomer en de herfst verbouw ik mijn eigen groenten. Het personeel is erg aardig en zorgzaam. Ze dienen me met veel geduld en liefde. Ik heb hun steun tijdens de pandemie erg gewaardeerd. Het zijn geweldige mensen. Ze maken mijn leven zinvol. Heel erg bedankt voor het verbeteren van mijn leven.”

Connect Generations verbindt generaties met het doel eenzaamheid te verminderen in Nederland. Connect Generations toont betrokkenheid bij ouderen in Moldavië door ondersteuning van dit project.

Mijn naam is Julia,

Ik ben geboren in 1941, in Tintareni, Moldavië, als enig kind. Op mijn 20ste ben ik getrouwd, we hebben drie kinderen gekregen. Toen 34 jaar geleden mijn man overleed, heb ik de kinderen alleen opgevoed. Het was lastig om mijn kinderen alleen op te voeden in deze moeilijke tijd. Ik heb het altijd belangrijk gevonden dat mijn kinderen verder zouden studeren en een beroep zouden leren. Ze zijn nu allemaal getrouwd en ik heb drie kleinkinderen. Mijn zoons werken in het buitenland, twee keer in de maand komen mijn schoondochters bij me langs en in de vakanties komen mijn kleinkinderen. Maar ze hebben allemaal een druk leven en weinig tijd voor mij.

Sinds zes jaar kom ik naar het ouderencentrum en is mijn leven veranderd. Ik voel me jonger en blijer, elke morgen kijk ik naar de klok of het al tijd is om naar het centrum te gaan. Dit centrum is de enige in de omgeving. Ik ben heel erg geholpen, doordat ik hier de was kan doen. Thuis heb ik geen wasmachine, dus moest ik de was met de hand doen. Ik heb veel last van mijn handen dus werd de was echt een uitdaging.

Op woensdag kan ik douchen op het centrum, ik kan nooit wachten op deze dag, na het douchen voel ik me weer jong. Het eten op het centrum is heerlijk en de medewerkers hebben veel tijd en liefde voor ons. Als ik medicijnen moet kopen, halen de medewerkers dit bij de apotheek 9 km verderop. Sinds vorig jaar krijg ik hout om ’s winters mijn huis te verwarmen.

Connect Generations sponsort IuliaHiervoor stookte ik de takken van de wijnstok om de vorst buiten te houden. Het centrum geeft veel aanspraak, ik ontmoet hier mijn vrienden samen delen we onze blijdschap en verdriet. Er zijn hier ook allerlei activiteiten zoals handwerk, muziek, Engelse les, schilderen en meer. Ik wens voor iedereen die heeft bijgedragen aan dit project, dat God u zegent met gezondheid en vreugde, dat u altijd jong blijft. Heel erg bedankt, omdat u aan ons denkt en dat ons leven door dit project weer betekenis krijgt.

Connect Generations verbindt generaties met het doel eenzaamheid te verminderen in Nederland. Connect Generations toont betrokkenheid bij ouderen in Moldavië door ondersteuning van dit project.

Lees eerder bericht 2019
Gitta Klopper - Connect Generations

Gitta Klopper

06-30 24 01 99

info@connectgenerations.nl

Contactpersoon organisaties