VoordeStudent1

IK? WONEN IN EEN INSTELLING?
Omzien naar elkaar klinkt natuurlijk goed en nobel. Maar jij met je studie, je drukke agenda, je vrienden, weet niet goed waar te beginnen. Maar een baan naast je studie, extra reistijd en een drukke studentenwoning neemt ook veel van je tijd.  Het hoeft niet veel tijd te kosten om een goede buur te zijn. Dat is precies waar Connect Generations je biedt! Het is die houding van dienstbaarheid die in de loop van de jaren min of meer verloren is gegaan. Maar we hebben elkaar nog steeds hard nodig. Als woonstudent draag je bij aan de participatiesamenleving, zowel aan het welzijn van de ander, als aan je eigen (geestelijke) groei. Het kost je geen tijd, je investeert het. Direct in vrijwilligerswerk, in mensen, indirect in jezelf.

GRATIS WONEN?
Door invoering van het leenstelsel (september 2015) wordt studeren duur, Niet iedereen wil een lening van meer dan €35.000. De inwoners van de instelling hebben gezelschap en jij hoeft geen geld te lenen voor een dure huurkamer. Lege kamers in instellingen gaan niet verloren, iedereen wint!   Een maatschappij waarin mensen niet alleen naar elkaar omkijken, betrokken zijn bij elkaar, maar vooral één waarin mensen meedoen. Waar niemand aan de kant hoeft te staan of eenzaam hoeft te zijn. Jij, als student hoeft niet op zoek naar een bijbaan, maar door het vrijwilligerswerk verdien je je huur! 

Let wel op: Vrijwillig betekend niet vrijblijvend! Je dient je aan gemaakte afspraken te houden. Je houdt een logboek bij van de activiteiten die je verricht, zodat er zicht is op je tijdsbesteding. Het gaat echt om het maatschappelijk belang. Niet enkel om het ’gratis wonen’. Die wisselwerking is juist ontzettend mooi en dáár moet de nadruk op liggen.” Als woonstudent bouw je aan levenservaring waar je de rest van je leven baat bij hebt. Wij zijn op zoek naar studenten met het hart op de goede plaats!

Ben jij benieuwd of dit wat voor je is? Neem dan contact met ons op!­