Generaties1

STUDENTEN BIJ OUDEREN
Wij als Connect Generations staan elke keer weer verbaast hoe ouderen op jongeren reageren. Ouderen zitten vol ervaringen, wijsheid, geduld en interesse. Maar soms is er niemand om die eigenschappen mee te delen. Een student begeeft zich de hele dag onder leeftijdsgenoten; onderweg, in de klas, op school, bij een vereniging. Het is fijn om dan eens onder mensen te komen waar je je dagelijkse ervaringen mee kunt delen. Een frisse blik, een ander perspectief. Helemaal goed!

EEN LEUK ARTIKEL IN RELIEF (PDF)

ERVARINGEN

Mevrouw Oudemans
"Toen ik hoorde dat er studenten zouden komen wonen, was ik wat bezorgd. Wat zou daar van komen? Dacht ik. Maar dat viel reuze mee. We gingen als eerste met hen koffiedrinken en toen raakten we aan de praat. Ik had werkelijk geen idee dat er zoveel bij een opleiding komt kijken. Wat moeten ze aan een hoop denken! Ik vind het heerlijk om met de studenten te praten en af en toe een wandelingetje te maken. We gaan soms ook samen een spelletje doen, of haken. Dat vind ik heel leuk. Het is vooral gezelliger geworden en voor mij is het een fijn idee dat ze in de buurt zijn"

Meneer Gerritsma
"Ik wil graag mensen om me heen. Alleen zijn ken altijd nog. Ik kwam in contact met een aardige jongen. We maken vaak een wandeling en hij helpt me met allerlei klussies. Ook leert hij met zo`n laptop om te gaan zodat ik met m`n familie kan e-mailen. Het is een rustige jongen en hij lijkt soms meer geduld te hebben dan ik. Het is heel prettig allemaal"

­