Connect Generations sponsort Julia

 

Julia, Moldavië

Mijn naam is Julia,

Ik ben geboren in 1941, in Tintareni, Moldavië, als enig kind. Op mijn 20ste ben ik getrouwd, we hebben drie kinderen gekregen. Toen 34 jaar geleden mijn man overleed, heb ik de kinderen alleen opgevoed. Het was lastig om mijn kinderen alleen op te voeden in deze moeilijke tijd. Ik heb het altijd belangrijk gevonden dat mijn kinderen verder zouden studeren en een beroep zouden leren. Ze zijn nu allemaal getrouwd en ik heb drie kleinkinderen. Mijn zoons werken in het buitenland, twee keer in de maand komen mijn schoondochters bij me langs en in de vakanties komen mijn kleinkinderen. Maar ze hebben allemaal een druk leven en weinig tijd voor mij.

Sinds zes jaar kom ik naar het ouderencentrum en is mijn leven veranderd. Ik voel me jonger en blijer, elke morgen kijk ik naar de klok of het al tijd is om naar het centrum te gaan. Dit centrum is de enige in de omgeving. Ik ben heel erg geholpen, doordat ik hier de was kan doen. Thuis heb ik geen wasmachine, dus moest ik de was met de hand doen. Ik heb veel last van mijn handen dus werd de was echt een uitdaging.

Op woensdag kan ik douchen op het centrum, ik kan nooit wachten op deze dag, na het douchen voel ik me weer jong. Het eten op het centrum is heerlijk en de medewerkers hebben veel tijd en liefde voor ons. Als ik medicijnen moet kopen, halen de medewerkers dit bij de apotheek 9 km verderop. Sinds vorig jaar krijg ik hout om ’s winters mijn huis te verwarmen.

Connect Generations sponsort IuliaHiervoor stookte ik de takken van de wijnstok om de vorst buiten te houden. Het centrum geeft veel aanspraak, ik ontmoet hier mijn vrienden samen delen we onze blijdschap en verdriet. Er zijn hier ook allerlei activiteiten zoals handwerk, muziek, Engelse les, schilderen en meer. Ik wens voor iedereen die heeft bijgedragen aan dit project, dat God u zegent met gezondheid en vreugde, dat u altijd jong blijft. Heel erg bedankt, omdat u aan ons denkt en dat ons leven door dit project weer betekenis krijgt.

Connect Generations verbindt generaties met het doel eenzaamheid te verminderen in Nederland. Connect Generations toont betrokkenheid bij ouderen in Moldavië door ondersteuning van dit project.

Gitta Klopper - Connect Generations

Gitta Klopper

06-30 24 01 99

info@connectgenerations.nl

Contactpersoon organisaties